Czas na kawę
Historie dotyczące kawy
Doskonała mleczna pianka
Miłośnicy kawy cenią sobie nie tylko doskonałą kawę Tchibo, lecz zależy im również na doskonałej mlecznej piance, która powinna być kremowa i gęsta, a jednocześnie nadal płynna.
Zgodne z trendem: blonde roast
Zamknij oczy i wyobraź sobie palone ziarno kawy. Prawdopodobnie jest raczej ciemne. Czy wiesz, że istnieją również jasne ziarna? Są wynikiem jasnego palenia i różnią się od ziaren poddanych ciemnemu paleniu nie tylko procesem produkcji, ale i smakiem.
Cold Brew - kawa na zimno
Cold Brew. Bardzo zimna i pyszna kawa w sam raz na lato! Czym jest „Cold Brew“ i w jaki sposób przygotowuje się ten modny napój?
5 pytań do Benjamina Widegreena, znawcy kawy Tchibo.
Espresso i Caffè Crema
Amatorzy espresso cenią intensywny aromat i kremową piankę, tzw. cremę, „małej czarnej”. Dzięki ciemnemu paleniu espresso charakteryzuje się słabszą kwasowością niż inne kawy. Dobrą kawę Caffè Crema cechuje delikatne palenie, łagodny aromat i kremowa pianka. Odkryj kawy Tchibo – Espresso i Caffè Crema.