Czas na kawę

Idealnie przyrządzona

Wyjaśniamy krok po kroku, jak idealnie przyrządzić kawę przelewową, espresso lub Caffe Crema.

Zrobione z ♥

10 przepisów z kawą: wypróbuj smak Caffè Corretto lub Café d´amour.

Który ekspres?

Wyjaśniamy, jakiego rodzaju kawy najlepiej użyć do ekspresów z filtrem, z sitkiem lub na kapsułki

Dobrze zrobione

Duża część naszej kawy pochodzi z certyfikowanych, zrównoważonych upraw. Dlaczego jest to dla nas ważne?

Historie dotyczące kawy

Z kawą Tchibo dookoła świata

Smak Indii? Aromat Etiopii? A jak smakuje kawa z Kolumbii? Odkryj z naszymi kawami świata wyjątkowy charakter kaw pochodzących z różnych krajów.

Doskonała mleczna pianka

Miłośnicy kawy cenią sobie nie tylko doskonałą kawę Tchibo, lecz zależy im również na doskonałej mlecznej piance, która powinna być kremowa i gęsta, a jednocześnie nadal płynna.

Kawa na pobudzenie

Dlaczego właściwie kawa jest określana mianem środka pobudzającego? Zadaliśmy to pytanie dr Gerhardowi Bytof, biologowi i znawcy kawy, który od ponad 20 lat zajmuje się tymi szlachetnymi ziarnami i zawartym w nich bogactwem składników.

Latte Art - serce do kawy

Latte Art jest ukoronowaniem dobrej kawy: starannie wykonane wzory sprawią, że picie z pozoru zwykłej kawy stanie się niezapomnianym przeżyciem.

Gotowanie z kawą

Czy wiesz, że dla kawy można znaleźć dużo więcej zastosowań niż tylko picie w połączeniu z mlekiem i syropami? Kawa doskonale nadaje się do gotowania, ponieważ nadaje daniom wyjątkowy aromat, który zachwyci wszystkich jej miłośników.Zainspiruj się naszymi propozycjami dań:

Zgodne z trendem: blonde roast

Zamknij oczy i wyobraź sobie palone ziarno kawy. Prawdopodobnie jest raczej ciemne. Czy wiesz, że istnieją również jasne ziarna? Są wynikiem jasnego palenia i różnią się od ziaren poddanych ciemnemu paleniu nie tylko procesem produkcji, ale i smakiem.

Jakie powinno być espresso?

Klasyczne espresso różni się od "normalnej" kawy nie tylko o wiele mniejszą filiżanką. Barista Tchibo Graziano Chessa wyjaśnia, o co chodzi.

Różnorodność kapsułek Cafissimo

Cafissimo jest jedynym systemem kapsułek, który pozwala przygotować nie tylko doskonałe Espresso i Caffè Crema, ale również kawę filtrowaną i to wszystko za przyciśnięciem jednego przycisku.

Cafe do Brasil!

Brazylia to lasy deszczowe, karnawał w Rio i caipirinha. A czy wiesz, że ten największy kraj Ameryki Południowej jest też największym producentem kawy na świecie?

Jak zachować dobry smak kawy na dłużej?

Czy wiesz, jak ważne dla optymalnego aromatu kawy jest właściwe jej przechowywanie i jakie znaczenie ma przy tym jakość wody?

Ręcznie przyrządzana kawa

Parzenie kawy jak za czasów naszych babć: stary, dobry ceramiczny filtr stały wraca do łask. Zdradzamy kilka wskazówek, jak za jego pomocą przyrządzić kawę.

Porada: koktail kawowy z lodami orzechowymi

Słodka pokusa: miód, likier kremowy, lody orzechowe i szczypta imbiru uszlachetnią ten koktail kawowy. Można się w nim zakochać!

Przepisy na kawę Cafissimo

Posiadasz ekspres do kawy Cafissimo? Nie przegap tych kuszących przepisów na lato i zimę.

Kawy Tchibo Privat Kaffee

Kawy Tchibo Privat Kaffee pozwolą Ci odkryć niezwykły smak pochodzący z najlepszych regionów. Każdy rodzaj kawy zapewnia nowe doznania i niepowtarzalny aromat. Udaj się z nami w aromatyczną podróż dookoła świata - od Afryki, przez Gwatemalę i Kolumbię, aż do Brazylii!

Espresso i Caffè Crema

Amatorzy espresso cenią intensywny aromat i kremową piankę, tzw. cremę, „małej czarnej”. Dzięki ciemnemu paleniu espresso charakteryzuje się słabszą kwasowością niż inne kawy. Dobrą kawę Caffè Crema cechuje delikatne palenie, łagodny aromat i kremowa pianka. Odkryj kawy Tchibo – Espresso i Caffè Crema.