Numer zamówienia: 163559
Ubijanie to ważny etap w procesie przygotowania idealnego espresso: dzięki niemu kawa mielona zostaje równomiernie zagęszczona w sitku, aby następnie woda mogła w idealny sposób wydobyć aromat naparu. Potrzeba trochę praktyki, aby znaleźć odpowiednią siłę nacisku. Ten wysokiej jakości tamper do espresso pomoże Ci idealnie ubić zmieloną kawę. Tamper wykonany jest ze stali nierdzewnej, równej i wypolerowanej. Uchwyt wykonany jest z wytrzymałego czarnego, anodowanego aluminium. Tamper waży ok. 340 g i nadaje się do mycia w zmywarce.
==Porada baristy:===
Idealne espresso wymaga między innymi równomiernie i dobrze ubitej kawy mielonej. Odpowiedni tamper umożliwi perfekcyjne rozmieszczenie i ubicie kawy w filtrze. Równomiernie ubita kawa mielona zapewni niepowtarzalny aromat podczas filtrowania espresso.
Czarny/ Srebrny
Stal nierdzewna i anodowane aluminium
Średnica: 51 cm
Nadaje się do mycia w zmywarce