Elektryczny młynek do kawy

(11)
449,00
zawiera VAT
Produkt tymczasowo niedostępny
coffee_cup_steaming

Elektryczny młynek do kawy

Numer zamówienia: 113643

  • Elektryczny młynek do kawy ze stożkowym mechanizmem mielącym ze stali nierdzewnej
  • 26 stopni zmielenia
  • Dozowanie do 12 filiżanek
  • Łatwe przystosowanie do rozmaitych sposobów zaparzania
  • Pojemność: zbiornik na ziarna mieści ok. 150 g ziaren, pojemnik odbiorczy mieści ok. 84 g zmielonej kawy

Dzięki młynkowi do kawy Tchibo bardzo łatwo jest uzyskać perfekcyjną kawę, ponieważ jej ziarna najlepiej rozwijają swój aromat, gdy są świeżo zmielone. Każde ziarno oferuje szeroki wachlarz smaków, które można odkryć poprzez zmianę stopnia zmielenia. Za pomocą tego młynka z łatwością można znaleźć idealny stopień zmielenia do każdego sposobu zaparzania - zarówno do ekspresu do kawy z filtrem, jak i do zaparzacza tłokowego.

Funkcje:

  • Stożkowy mechanizm mielący ze stali nierdzewnej ze zdejmowanym lejkiem dla ułatwienia czyszczenia
  • 26 różnych stopni zmielenia
  • Umieszczone na zewnątrz pokrętło stopnia mielenia z ikonkami wskazującymi sposoby przyrządzania umożliwia szybką zmianę stopnia zmielenia
  • Dozowanie poprzez wybór ilości filiżanek

Wskazówka baristy:

Zawsze miel tylko tyle kawy, ile akurat potrzebujesz do zaparzenia napoju. W ten sposób zawsze będziesz się cieszyć świeżym aromatem ulubionej kawy Tchibo.

Kolor

Obudowa srebrno/czarna
Pojemnik na ziarna i pojemnik odbiorczy przeźroczyste

Materiał

Pojemnik ze stali nierdzewnej
Tworzywo sztuczne

Wymiary

Szer. x wys. x gł. ok. 10 x 28,5 x 17 cm

Pojemność

Pojemnik na ziarna ok. 150 g ziaren
Pojemnik odbiorczy ok. 84 g kawy mielonej

Zawartość/ akcesoria

W zestawie z pędzelkiem do czyszczenia

Moc

160 W

Instrukcja użytkowania

1. Aby włączyć młynek do kawy włóż wtyczkę sieciową do gniazdka i odchyl włącznik/wyłącznik do pozycji I.
2. REGULACJA STOPNIA ZMIELENIA: Ustaw żądany stopień zmielenia
w krokach od 1 (drobno) do 26 (grubo) przed wsypaniem ziaren kawy. Zapobiega to zablokowaniu się poszczególnych ziaren w młynku. Poniższe wartości podano wyłącznie orientacyjnie:

  • 1-6 = drobny proszek; odpowiedni do przygotowania espresso
  • 6-16 = średni stopień zmielenia; odpowiedni do przygotowania domowej kawy filtrowanej
  • 16-26 = grubo zmielona kawa; odpowiednia do przygotowania naparu w zaparzaczach tłokowych lub kawiarkach

3. MIELENIE KAWY: Przekręć pokrętło wyboru ilości na liczbę filiżanek, które chcesz zaparzyć. Następnie naciśnij przycisk start. Młynek do kawy miele ziarna kawy.
4. Po zakończeniu procesu mielenia wyjmij pojemnik odbiorczy. Wsyp kawę do filtra, ekspresu do kawy lub zaparzacza.

Inne wskazówki

24 miesiące gwarancji

Pobierz więcej informacji

  • Ciekawostki ze świata kawy
  • Zamówienie i dostawa
  • Opinie klientów