Ekspres kolbowy »Lapressa«, stal nierdzewna

899,00
zawiera VAT
  • W magazynie
Termin dostawy
czw., 2023-02-09 - pt., 2023-02-10
  • Dostawa: firma kurierska
  • Dostawa do sklepu: bezpłatnie dzięki Click & Collect
  • Koszty wysyłki: brak kosztów wysyłki
  • Do zaparzania espresso, podwójnego espresso i przyrządzania mlecznej pianki
  • Ciśnienie pompy wynoszące 15 bar - gwarantuje doskonały aromat espresso
  • Technologia wstępnego zaparzania dla najlepszego rozwoju smaków
  • Przygotowanie 2 espresso jednocześnie dzięki podwójnej wylewce
  • Możliwość zaprogramowania ilości napoju
  • Wyjmowany zbiornik wody o pojemności 980 ml
  • Funkcja odkamieniania
  • Wysokiej jakości obudowa ze stali nierdzewnej
  • Kompaktowy format o szerokości jedynie 14,5 cm

Eskpres kolbowy Tchibo »Lapressa«

Numer zamówienia 159194

Kawa po włosku

Ekspres kolbowy zapewni największą przyjemność picia espresso, tak jak w słonecznej Italii: Tchibo Lapressa. Dzięki ciśnieniu pompy wynoszącemu do 15 barów, może być używany do przygotowania doskonałego włoskiego espresso i napojów mlecznych na bazie espresso, takich jak cappuccino, espresso macchiato i inne. Ekspres zawiera w komplecie dwie wkładki sitek o podwójnych ściankach do przygotowania pojedynczego lub podwójnego espresso (doppio). Podwójna wylewka umożliwia przygotowanie dwóch espresso w tym samym czasie. Za pomocą obrotowej dyszy do spieniania mleka, można przygotować mleczne napoje takie jak cappuccino, a urządzenie daje możliwość kontroli temperatury i konsystencji mlecznej pianki.
Ekspres Lapressa umożliwia również zaprogramowanie ilości wody dla espresso.
Technologia wstępnego zaparzania sprawia, że espresso jest wyjątkowo aromatyczne: pod niskim ciśnieniem kawa mielona jest nawilżana przed ekstrakcją, dzięki czemu pęcznieje, co doskonale wpływa na uwalnianie aromatów - to prawdziwa przyjemność z picia espresso!
Dzięki klasycznemu wzornictwu i wysokiej jakości obudowie ze stali nierdzewnej, Lapressa będzie pięknym akcentem każdej kuchni, a kompaktowe wymiary urządzenia sprawiają, że zajmuje wyjątkowo mało miejsca.

Eksperci do spraw kawy w Tchibo od ponad 35 lat produkują ekspresy do kawy. Wysoka jakość wykonania, łatwość czyszczenia dzięki dołączonej szczotce oraz zintegrowana funkcja odkamieniania znacząco przedłużają trwałość ekspresów Lapressa.

Informacje o produkcie:

Wymiary (szer. x gł. x wys.): ok. 14,5 x 34,5 x 29,5 cm
Waga: ok. 4,5 kg (z kolbą)
Pojemność zbiornika wody: 980 ml
Ciśnienie pompy: 15 bar
Materiał: stal nierdzewna, tworzywo sztuczne
Kolor: stal nierdzewna

Zakres dostawy:

  • 2 sitka o podwójnych ściankach (do zaparzania pojedynczego lub podwójnego espresso)
  • Kolba
  • Szczotka do czyszczenia
  • Narzędzie wielofunkcyjne z tamperem, miarką, igłą do czyszczenia i kluczem imbusowym

Pobierz więcej informacji o produkcie

Dane techniczne:

  • Numer produktu: 624 549
  • Wymiary (szer. x gł. x wys.): ok. 145 x 34.5 x 29,5 cm
  • Średnica sitek: 51 mm
  • Waga: ok. 45 kg (z kolbą)
  • Moc: 1300 W
  • Częstotliwość: 50 - 60 Hz
  • Napięcie: 220 - 240 V
  • Ciśnienie pompy: 15 bar
  • Długość przewodu: ok. 80 cm
  • Zaprogramowana ilość napoju: espresso ok. 40 ml, podwójne espresso ok. 80 ml

Programy i funkcje:

  • Przyciski bezpośredniego wyboru: espresso, podwójne espresso, gorąca woda / dozowanie pary
  • Inne przyciski bezpośredniego wyboru: włącznik/wyłącznik
  • Programowana ilość napojów: pojedyncze espresso od 20 do 60 ml, podwójne espresso od 60 do 125 ml
  • Z technologią wstępnego zaparzania gwarantującą najlepszy rozwój aromatu
  • Automatyczny tryb czuwania: po 9 minutach
  • Wskaźnik automatycznego odkamieniania

Design, wygoda i łatwość obsługi:

  • Kolor: stal nierdzewna
  • W zestawie dwa sitka o podwójnych ściankach, o średnicy 51 mm
  • Pojemność sitek: sitko na pojedyncze espresso na 7-8 g kawy, sitko na podwójne espresso na 14-16 g kawy
  • System mleczny: obrotowa dysza do spieniania mleka ułatwiająca przygotowanie mlecznej pianki przy użyciu pary. Regulator pary z boku urządzenia.
  • Kompaktowa konstrukcja: oszczędność miejsca dzięki szerokości zaledwie 14,5 cm
  • Materiał: stal nierdzewna, tworzywo sztuczne
  • Obsługa: z przodu poprzez przyciski bezpośredniego wyboru, regulator pary oraz włącznik/wyłącznik po bokach urządzenia
  • Podwójna wylewka kawy do przygotowania dwóch espresso w tym samym czasie
  • Pojemność zbiornika na wodę: 980 ml
  • Półka na filiżanki na 2 poziomach - na filiżanki o maksymalnej wysokości 12 cm
  • Kolba i sitko: powinny być opróżnione i dokładnie przepłukane wodą po każdym użyciu, można je regularnie czyścić łagodnym płynem do mycia naczyń lub dostępnymi w sprzedaży tabletkami czyszczącymi usuwającymi oleje/tłuszcze kawowe.
  • Złącze bagnetowe: pozostałości kawy mielonej można łatwo usunąć za pomocą dołączonej szczotki do czyszczenia.
  • Zbiornik na wodę: można wygodnie wyciągnąć do góry i opłukać pod bieżącą wodą z łagodnym płynem do mycia naczyń.
  • Tace ociekowe/kratki: można łatwo wyjąć z urządzenia i opróżnić, można je regularnie czyścić łagodnym płynem do mycia naczyń lub dostępnymi w sprzedaży tabletkami czyszczącymi usuwającymi oleje/tłuszcze kawowe.
  • Dysza do spieniania mleka: może być płukana po każdym użyciu za pomocą regulatora pary. System mleczny można błyskawicznie rozebrać na pojedyncze części i umyć w ciepłej wodzie z łagodnym płynem do mycia naczyń lub środkiem do czyszczenia systemu mlecznego Tchibo durgol®.
Dalsze instrukcje i szczegółowe wskazówki dotyczące czyszczenia znajdują się w dołączonej do urządzenia instrukcji obsługi.

Regularne odkamienianie gwarantuje długą żywotność

Urządzenie powinno zostać odkamienione, gdy tylko pojawi się taki komunikat. Pozwoli to zwiększyć żywotność urządzenia. Proces odkamieniania trwa około 15 minut i jest szczegółowo opisany w dołączonej do urządzenia instrukcji obsługi.
Aby uzyskać najlepszy efekt, podczas spieniania mleka należy zwrócić uwagę na trzy aspekty: świeżość, zawartość tłuszczu i białka. Gwarantują one uzyskanie doskonałej mlecznej pianki.

Oto trzy złote zasady:
  • Aby uzyskać jak najbardziej gęstą i stabilną piankę mleczną, mleko powinno zawierać co najmniej 1,5 %tłuszczu. Do kremowej pianki mlecznej nadaje się mleko o zawartości 3,5% tłuszczu.
  • Im więcej białka zawiera mleko, tym dłużej będzie utrzymywać się pianka.
  • Świeże mleko trudniej się spienia niż mleko o przedłużonej trwałości. Aby uzyskać stałą jakość pianki, użyj mleka UHT.

Ogólnie rzecz biorąc można spienić każde mleko, niezależnie od zawartości tłuszczu. Dotyczy to również mleka bez laktozy, mleka sojowego, ryżowego, owsianego lub migdałowego, choć pianka może być wtedy mniej stabilna. Aby uzyskać jak najlepszą piankę mleczną, zalecamy wybór wersji mleka roślinnego z oznaczeniem barista.

Numer zamówienia:

159194

Adres dostawy:

  • Adres na rachunku
  • Inny adres dostawy
  • Adres za granicą
  • Sklep

Zwroty:

30 dni na zwrot. W sklepach Tchibo na terenie Polski NIE podlegają zwrotowi zakupione online: artykuły spożywcze, artykuły kosmetyczne, biżuteria (w tym zegarki), bielizna (w tym biustonosze, majtki, figi, stringi, stroje kąpielowe, kąpielówki, slipy, bokserki, kalesony oraz bielizna funkcyjna) a także artykuły wielkogabarytowe. Pozostałe produkty można zwrócić drogą wysyłkową lub w dowolnym sklepie Tchibo (z wyjątkiem Outletów oraz sklepu w CH Klif Gdynia).