Kawa rozpuszczalna

» Czasami rano naprawdę się spieszymy. Właśnie wtedy kawa rozpuszczalna od Tchibo jest idealnym wyborem. «
Indre B. Sommelier kawy Tchibo
 
 

Dodaj wody i rozkoszuj się najlepszym smakiem

Niesamowity smak i niezwykle łatwe przygotowanie

Pojemnik na kawę rozpuszczalną

Największym wrogiem aromatu kawy jest tlen, światło i ciepło. Idealnym miejscem do przechowywania kawy rozpuszczalnej jest pojemnik, w którym kawa jest szczelnie zamknięta bez dostępu powietrza i wilgoci.

Przechowywanie

Ważne jest, aby przechowywać kawę w chłodnym, suchym i bezwonnym miejscu - tylko w ten sposób można zachować jej aromat na dłużej. Dotyczy to w szczególności kawy mielonej. Odpowiednim miejscem jest zazwyczaj ciemna spiżarnia lub szafka. W lodówce kawa szybko pochłania obce zapachy, dlatego do długoterminowego przechowywania lepiej nadaje się zamrażarka.

Trwałość

Aromat kawy rozpuszczalnej najdłużej utrzymuje się w słoiku, dlatego należy otworzyć opakowanie dopiero na krótko przed spożyciem. Nasza rada: po otwarciu zamknij szczelnie słoik i zużyj kawę w ciągu czterech tygodni.

Przygotowanie kawy rozpuszczalnej jest wyjątkowo łatwe

Przygotowanie kawy rozpuszczalnej jest wyjątkowo łatwe: w zależności od upodobań wsyp do filiżanki jedną lub dwie łyżeczki kawy rozpuszczalnej. Zalej kawę gorącą, ale nie wrzącą wodą. Najlepiej pozostawić gorącą wodę w czajniku na kilka minut do ostygnięcia. Zamieszaj - gotowe!