Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności i plików cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu cookie w Twojej przeglądarce. Dowiedz się więcej.
Schließen
Kawa

Kawa

Odkryj różnorodność naszych kaw!

Twoja ulubiona kawa w zasięgu ręki

Wybierz kawę, którą najbardziej lubisz

To takie proste: wybierz kawę i dodaj ją do koszyka.

Rodzaje kaw Tchibo

Szeroki wybór kaw specjalnie dla Ciebie

Wybieraj spośród kawy mielonej, w ziarnach oraz kawy w kapsułkach.

Spróbuj kawy w kapsułkach

Delektuj się znakomitą kawą szczelnie zamkniętą w kapsułkach Cafissimo
Od początku w dobrych rękach
Ziarna wypalane z pasją
Dla Twojej chwili przyjemności
Pochodząca z ekologicznych upraw
Indre, sommelier kawy Tchibo

Różnice pomiędzy kawą filtrowaną, Caffè Crema i Espresso

Kawa filtrowana

Kawa filtrowana

Kawa filtrowana jest parzona poprzez wlewanie gorącej wody na grubo zmielony proszek kawowy i filtrowanie przez filtr papierowy. Jest ona przygotowywana z większą ilością wody niż espresso i ma raczej delikatny aromat.
Kup kawę filtrowaną

Caffè Crema

Caffè Crema powinna być przygotowywana w ekspresie do kawy lub ekspresie do espresso, ponieważ do wyprodukowania perfekcyjnej pianki niezbędne jest parzenie pod ciśnieniem. W porównaniu z espresso charakteryzuje się ona niższą intensywnością ze względu na większą zawartość wody.
Kup Caffè Crema
Espresso

Espresso

Espresso stanowi podstawę cappuccino lub latte macchiato i ze względu na swoje ciemne palenie ma mniej kwasowości i kofeiny niż inne kawy. Aby uzyskać perfekcyjną piankę, używany jest drobno zmielony proszek kawowy, który jest przygotowywany pod wysokim ciśnieniem parzenia.
Kup Espresso