Cafissimo Flavoured Editions

Cafissimo Flavoured Editions

Nowość: nasza Cafissimo Flavoured Summer Edition

Espresso Buttertoffee

Espresso o wyważonym smaku i naturalnym aromacie toffi i białej czekolady

Spróbuj teraz

Espresso Double Choc

Wyraziste espresso z nutą mocnej czekolady

Spróbuj teraz
 
 
Lato w każdej filiżance? To proste!

Lato w każdej filiżance? To proste!

Nowość dostępna przez krótki czas:
Cafissimo Flavoured Summer Edition

Inny sposób na espresso

Najlepsze propozycje przepisów z Cafissimo Flavoured Summer Edition
Barraquito
Barraquito
Składniki:
  • 1 kapsułka Espresso Buttertoffee
  • 30 ml słodkiego mleka skondensowanego (o zawartości tłuszczu co najmniej 10%)
  • Odrobina likieru mleczno-waniliowego (około 30 ml)
  • 00-150 ml mlecznej pianki
Przygotowanie:
  1. Wlej słodkie mleko skondensowane do wąskiej, wysokiej szklanki
  2. Teraz ostrożnie dolej do szklanki likier. Im wolniej będziesz nalewać, tym większa szansa, że ​​warstwy się nie zmieszają.
  3. Umieść 1 kapsułkę Espresso Buttertoffi w ekspresie na kapsułki Cafissimo, naciśnij przycisk espresso i zaparz je w osobnej filiżance do espresso.
  4. Wlej espresso do szklanki z mlekiem skondensowanym i likierem.
    Dodatkowa wskazówka: Aby uzyskać ładnie rozdzielone warstwy, wlewaj je do szklanki bardzo ostrożnie po łyżeczce, po wewnętrznej ściance szklanki.
  5. Użyj funkcji spieniania mleka w swoim ekspresie Cafissimo lub spieniacza do mleka, aby spienić mleko i napełnij nim barraquito po brzegi szklanki.

    Porada: oryginał podawany jest z widocznymi warstwami i właśnie ten misterny podział w szklance przyciąga wzrok i czyni ten specjał wyjątkowym. Nawet jeśli wyraźne rozdzielenie warstw poszczególnych składników nie ma wpływu na smak - i tak wszystko się potem zmiesza - jest to ważne, bo barraquito to napój, który „pijemy” też oczami.
Podwójne Chocochiato
Podwójne Chocochiato
Składniki:
  • 1 kapsułka Espresso Double Choc
  • 20 ml syropu czekoladowego
  • 150 ml gorącego mleka
  • Opcjonalnie: odrobina cukru
  • Do dekoracji: wiórki ciemnej czekolady lub brązowy cukier
Przygotowanie:
  1. Wlej syrop do szklanki do latte macchiato.
  2. Użyj funkcji spieniania mleka w swoim ekspresie Cafissimo lub spieniacza do mleka, aby spienić mleko.
  3. Wlej gorące, spienione mleko do szklanki.
  4. Umieść 1 kapsułkę Espresso Double Choc w ekspresie na kapsułki Cafissimo, naciśnij przycisk espresso i zaparz je bezpośrednio do szklanki do latte macchiato.
  5. Na koniec posyp mleczną piankę wiórkami ciemnej czekolady.

    Porada: z kilkoma kostkami lodu, Double Choc Latte doskonale smakuje również na zimno!

Espresso w połączeniu z naturalnym aromatem

Odkryj również nasze stale dostępne Cafissimo Espresso Flavoured Edition o smaku karmelu i wanilii
 
 

Smak, który pokochasz!

Flavoured Editions Espresso Vanilla & Caramel łączą zrównoważoną przyjemność picia espresso z delikatnymi nutami wanilii i kremowego karmelu.

Wszystko czego potrzebujesz do przygotowania

 
 
 
 
 
 

Perfekcyjna kawa? Easy

Czy to espresso, caffè crema, czy kawa palona mielona: Cafissimo easy to nie tylko gadżet przyciągający wzrok − potrafi też przygotować doskonałą kawę.

Filiżanka za filiżanką - doskonałe!

Praktyczne, ekologiczne i niesamowicie smaczne: z każdym ekspresem Cafissimo otrzymujesz do dyspozycji cały wachlarz smaków kawy Cafissimo.

Przejdź do ekspresów Cafissimo

Doskonała pianka

Dzięki naszym stylowym spieniaczom do mleka zawsze uda Ci się uzyskać cudownie kremową mleczną piankę.

Przejdź do spieniaczy do mleka