Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności i plików cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu cookie w Twojej przeglądarce. Dowiedz się więcej.
Schließen
Spieniacze do mleka

Spieniacze do mleka

Czy to indukcyjne, elektryczne czy ręczne, dzięki tym spieniaczom otrzymasz perfakcyjnie kremową, sztywną pianę

Spieniacze do mleka

Ciepłe mleko oraz mleczna pianka – energia wytwarzana przez pole magnetyczne wewnątrz przenosi się na denko i może być tam przekształcona w ciepło. Z poręcznym uchwytem, ułatwiającym przyrządzanie.
Spieniacze do mleka
 
  • Indukcyjny spieniacz do mleka, biały
  • Indukcyjny spieniacz do mleka, czarny
  • Indukcyjny spieniacz do mleka, czerwony
Łatwa obsługa jednym przyciskiem
249,99
Podgląd

Elektryczne spieniacze do mleka

Perfekcyjna mleczna pianka, na zimno i na ciepło, a także ciepłe mleko – za jednym naciśnięciem przycisku
 
  • Elektryczny spieniacz do mleka, czarny
  • Elektryczny spieniacz do mleka, biały
Gorąca i zimna, kremowa mleczna pianka za naciśnięciem guzika
219,99
Podgląd
 
  • Elektryczny spieniacz do mleka, biały
  • Elektryczny spieniacz do mleka, szary
Łatwa obsługa jednym przyciskiem
199,99
Podgląd

Pozostałe spieniacze mleka

Pianka mleczna, przygotowywana ręcznie – spieniacz z pompką i elektryczny spieniacz ze sprężynką.
 
Wyprzedany
  • Ręczny spieniacz do mleka
Wkład z sitem o drobnych oczkach dla uzyskania szczególnie kremowej pianki mlecznej.
99,99
 
  • Ręczny spieniacz do mleka
Sitko z drobnymi oczkami umożliwia wytworzenie wyjątkowo kremowej mlecznej pianki
109,99
89,99
Podgląd
 
Wyprzedany
  • Spieniacz do mleka na baterie
Do łatwego przygotowania szczególnie kremowej pianki mlecznej
29,99
  
  • Dzbanuszek do spieniania mleka
Stal nierdzewna 18/10 polerowana na wysoki połysk
49,99
Podgląd
Spieniacze do mleka
Każde mleko może być spieniane, niezależnie od zawartości tłuszczu. Możliwe jest również spienianie mleka wolnego od laktozy, mleka sojowego, mleka ryżowego i mleka migdałowego, jednak w niektórych przypadkach pianka jest mniej stabilna.

Mleko o niskiej zawartości tłuszczu wytwarza stabilną pianę, podczas gdy mleko pełne wytwarza bardzo kremową pianę, która jest szczególnie odpowiednia do Latte Art. Mleko homogenizowane tworzy również szczególnie stabilną pianę.

Zasada ogólna: Mleko nie powinno być podgrzewane do temperatury powyżej 70°C, mleko sojowe powyżej 45°C.
Jak prawidłowo spienić mleko?