Schließen
Spieniacze do mleka

Spieniacze do mleka

Czy to indukcyjne, elektryczne czy ręczne, dzięki tym spieniaczom otrzymasz perfakcyjnie kremową, sztywną pianę

Spieniacze do mleka w nowej odsłonie

Ciepłe mleko oraz mleczna pianka – energia wytwarzana przez pole magnetyczne wewnątrz przenosi się na denko i może być tam przekształcona w ciepło. Z poręcznym uchwytem, ułatwiającym przyrządzanie.
 
  • Indukcyjny spieniacz do mleka, czarny
  • Indukcyjny spieniacz do mleka, biały
Do spieniania ciepłej i zimnej pianki mlecznej lub ciepłego mleka za naciśnięciem jednego przycisku
299,99
Podgląd
Spieniacze do mleka

Elektryczne spieniacze do mleka

Perfekcyjna mleczna pianka, na zimno i na ciepło, a także ciepłe mleko – za jednym naciśnięciem przycisku
Spieniacze do mleka
 
  • Elektryczny spieniacz do mleka, biały
  • Elektryczny spieniacz do mleka, czarny
Do spieniania ciepłej i zimnej pianki mlecznej lub ciepłego mleka za naciśnięciem jednego przycisku
219,99
Podgląd

Pozostałe spieniacze mleka

Pianka mleczna, przygotowywana ręcznie – spieniacz z pompką i elektryczny spieniacz ze sprężynką.
 
Wyprzedany
  • Spieniacz do mleka na baterie
Do łatwego przygotowania szczególnie kremowej pianki mlecznej
29,99
 
Wyprzedany
  • Dzbanuszek do spieniania mleka
Stal nierdzewna 18/10 polerowana na wysoki połysk
29,99
 
Spieniacze do mleka
Każde mleko może być spieniane, niezależnie od zawartości tłuszczu. Możliwe jest również spienianie mleka wolnego od laktozy, mleka sojowego, mleka ryżowego i mleka migdałowego, jednak w niektórych przypadkach pianka jest mniej stabilna.

Mleko o niskiej zawartości tłuszczu wytwarza stabilną pianę, podczas gdy mleko pełne wytwarza bardzo kremową pianę, która jest szczególnie odpowiednia do Latte Art. Mleko homogenizowane tworzy również szczególnie stabilną pianę.

Zasada ogólna: Mleko nie powinno być podgrzewane do temperatury powyżej 70°C, mleko sojowe powyżej 45°C.
Jak prawidłowo spienić mleko?