Spieniacze do mleka
Z naszymi stylowymi spieniaczami do mleka zawsze uzyskasz cudownie kremową mleczną pianę.
Indukcyjne spieniacze do mleka
Ciepłe mleko i ciepła mleczna pianka w kilka sekund dzięki innowacyjnej technologii indukcyjnej.
Elektryczne spieniacze do mleka
Ciepła i zimna pianka mleczna lub ciepłe mleko za naciśnięciem przycisku.
Produkt wkrótce dostępny
Produkt wkrótce dostępny
Produkt wkrótce dostępny
Produkt wkrótce dostępny
Produkt wkrótce dostępny
Pozostałe spieniacze do mleka
Nasze wysokiej jakości spieniacze do mleka z pompką i elektrycznie prętowe spieniacze do mleka.
Jakie mleko najlepiej się nadaje?
Ogólnie rzecz biorąc, można spienić każdy rodzaj mleka, niezależnie od zawartości tłuszczu. Można też spieniać mleko bez laktozy, mleko sojowe, mleko ryżowe i mleko migdałowe, ale piana jest wtedy przeważnie mniej stabilna.
Mleko o niższej zawartości tłuszczu wytwarza stabilną pianę, która wydaje się nieco bardziej sucha. Z kolei mleko pełnotłuste wytwarza bardzo kremową piankę, której konsystencja doskonale nadaje się do wszelkiego rodzaju kaw latte. Mleko homogenizowane również wytwarza szczególnie stabilną pianę.
Podsumowując, mleka nie należy podgrzewać do temperatury powyżej 70° C, a mleka sojowego powyżej 45° C.
Mleko o niższej zawartości tłuszczu wytwarza stabilną pianę, która wydaje się nieco bardziej sucha. Z kolei mleko pełnotłuste wytwarza bardzo kremową piankę, której konsystencja doskonale nadaje się do wszelkiego rodzaju kaw latte. Mleko homogenizowane również wytwarza szczególnie stabilną pianę.
Podsumowując, mleka nie należy podgrzewać do temperatury powyżej 70° C, a mleka sojowego powyżej 45° C.