Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności i plików cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu cookie w Twojej przeglądarce. Dowiedz się więcej.
Schließen

Kawa w ziarnach

Znajdź swoją ulubioną kawę i kup ziarna do espresso i Caffè Crema online
Najlepsze metody przygotowania
Ekspres do kawy
Ekspres kolbowy
Kawiarka
Promocja

Zamów ulubioną kawę z DARMOWĄ DOSTAWĄ do domu!

Chcesz, by Twój dom pachniał kawą? Pomożemy Ci! Na Tchibo.pl do soboty 11 kwietnia włącznie trwa promocja, gdzie przy zakupie 3 dowolnych kaw w ziarnach lub mielonych (nie dotyczy kapsułek Cafissimo) najtańsza z nich jest gratis. Ciesz się doskonałym smakiem kaw Tchibo!
Promocja

Doskonały ekspres do kaw w ziarnach Tchibo - teraz taniej!

Przy zakupie 1 kg kawy w ziarnach Tchibo Barista (Caffe Crema lub Espresso) ekspresy Esperto w promocyjnych cenach!
 
Teraz z korkiem pozwalającym zachować pełny aromat kawy
od39,99
zł/kg 79,98
Podgląd
 
Teraz z korkiem pozwalającym zachować pełny aromat kawy
od39,99
zł/kg 79,98
Podgląd
Nowość - edycja limitowana

Rarität »Musasa Ruanda«

Kawa w ziarnach o pikantnym i harmonijnym aromacie z nutą moreli
 
  • Rarität »Musasa Ruanda«, 500 g, kawa w ziarnach
aromatyczno-pikantny i harmonijny z nutą moreli
Intensywność:46
49,99
zł/kg 99,98
Podgląd
Przyjemność jak w kawiarni

Caffè Crema

Teraz z korkiem pozwalającym zachować pełny aromat kawy
od39,99
zł/kg 79,98
Podgląd
 
  • Caffè Crema Vollmundig, 1 kg, kawa w ziarnach
Mocna i aromatyczna
Intensywność:46
59,99
zł/kg 59,99
Podgląd
 
Wyprzedany
Przyjemność jak we Włoszech

Espresso

Teraz z korkiem pozwalającym zachować pełny aromat kawy
od39,99
zł/kg 79,98
Podgląd
  

Cały świat w Privat Kaffee

Z naszymi kawami Privat Kaffee odbędziesz podróż dookoła świata – i doświadczysz całej gamy smaków kawy: orzechowej w Brazylii czy czekoladowej w Gwatemali. Zamów teraz online i doświadcz wspaniałego smaku!
 
  • Privat Kaffee, Brazil Mild, 500 g, kawa w ziarnach
Łagodny smak, z lekką orzechową nutą
39,99
zł/kg 79,98
Podgląd
 
  • Privat Kaffee, African Blue, 500 g, kawa w ziarnach
Aromatyczna i nasycona
44,99
zł/kg 89,98
Podgląd
 
  • Privat Kaffee, Guatemala Grande, 500 g, kawa w ziarnach
Zrównoważona i elegancka
44,99
zł/kg 89,98
Podgląd
Każdy znajdzie coś dla siebie

Klasyczne smaki

  
  • Tchibo Family, 500g, kawa w ziarnach
O pobudzającym smaku i intensywnym aromacie
19,99
zł/kg 39,98
Podgląd
 
ostatnie sztuki
  • NOWOŚĆ: Tchibo Gusto Tradizionale, 1 kg, kawa w ziarnach
O jedwabistym i zrównoważonym smaku z nutą orzecha laskowego
39,99
Podgląd
 
  • TCHIBO FOR BLACK ´N WHITE, 500 g, kawa w ziarnach
Kawa o pełnym smaku, bez kwaśnej nuty
29,99
zł/kg 59,98
Podgląd
 
  • TCHIBO FOR BLACK ´N WHITE, 1 kg, kawa w ziarnach
Kawa o pełnym smaku, bez kwaśnej nuty
43,99
zł/kg 43,99
Podgląd
Przepis wideo

SKŁADNIKI na 2 porcje:

Czas przygotowania: ok. 10 minut
  • 500 ml mleka (3,5% tłuszczu)
  • 2 filiżanki Tchibo Barista Espresso
Akcesoria: naczynie, elektryczny spieniacz do mleka, w pełni automatyczny ekspres do kawy, np. Tchibo Esperto Caffè lub ekspres kolbowy, 2 szklanki (każda o pojemności ok. 300 ml)

PRZYGOTOWANIE

  1. Podgrzać 500 ml mleka w naczyniu do temperatury 50-60°C. Zdjąć naczynie z ognia i spienić za pomocą spieniacza aż do uzyskania konsystencji piany. Odstawić mleko na krótko, aby pianka mogła się osadzić.
  2. Przygotować 2 filiżanki Tchibo Barista Espresso. Przygotować 2 filiżanki espresso Tchibo Barista. Powoli wlać espresso i podać.
  3. WSKAZÓWKA: Aby rozpocząć dzień niczym w różowych okularach, wystarczy dodać 1 łyżkę soku z buraków na szklankę podczas podgrzewania mleka - otrzymasz wtedy mleko o różowym zabarwieniu.
Przepis wideo

SKŁADNIKI na 2 porcje:

Czas przygotowania: ok. 15 minut
  • ½ laski wanilii
  • 250 ml mleka (3,5% tłuszczu)
  • 100 ml ajerkoniaku
  • 4 filiżanki Tchibo Barista Espresso (po ok 40 ml)
Akcesoria: deska do krojenia, nóż, garnek, piecyk, 2 szklanki (po ok. 300 ml), ekspres do Espresso lub ekspres do kawy, elektryczny spieniacz mleka

PRZYGOTOWANIE

  1. Przekroić wzdłuż laskę wanilii i zeskrobać miąższ nożem. Miąższ i laskę wanilii zalać 100 ml mleka i ajerkoniakiem, a następnie lekko podgrzać mieszając. Odstawić garnek i odczekać ok. 10 min.
  2. Wyjąć laskę wanilii, a mieszankę mleka przelać do szklanek. Do każdej szklanki dodać 2 filiżanki Tchibo Barista Espresso.
  3. Pozostałe mleko spienić w temperaturze ok. 60 – 65°C za pomocą spieniacza. Przelać piankę do szklanek i podać.
Kawa z czekoladą i chilli – pobudzająco inna w smaku
Kawa w połączeniu z chilli to jeden z najpopularniejszych przepisów
w USA i Kanadzie.
  • 1 1/2 czerwonej papryczki chilli lub płatków chilli
  • 100 g czekolady pełnomlecznej
  • 350 ml mleka (3,5% tłuszczu)
  • 1 łyżeczka ziół herbacianych
  • 2 filiżanki Tchibo Caffè Crema
  • trochę kakao

PRZYGOTOWANIE

  1. Umyć papryczki, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół, usunąć nasiona i drobno pokroić. Pokroić grubo czekoladę. W rondelku zagotować 200 ml mleka, chilli, czekoladę i zioła herbaciane, usunąć z ognia i odstawić na około 5 minut.
  2. W tym czasie spienić resztę mleka na twardą pianę.
  3. Mleko z czekoladą i chilli przelać przez sitko do szklanek. Dodać Tchibo Barista Caffè Crema i piankę.
  4. Serwować kawę z chili i kakao w proszku zgodnie z życzeniem.
Latte Macchiato po polsku oznacza „łaciate mleko”.
To właśnie mieszanka mleka, espresso i pianki nadała nazwę temu mlecznemu specjałowi.
  • Ilość kawy: 40 ml
  • Mleko: 150 ml
  • Mleczna pianka: 120 ml

PRZYGOTOWANIE

  1. Spienić w spieniaczu około 270 ml mleka.
  2. Przelać spienione mleko do szklanki Latte Macchiato.
  3. Zaparzyć espresso.
  4. Ostrożnie i powoli przelać espresso do szklanki. Klasyczny podział powstaje automatycznie: najpierw mleko, potem espresso, na końcu pianka.
Flat White – ulubiony napój Australijczyków. Zasadniczo Flat White przypomina cappuccino. Jednak w szczegółach różni się bardziej intensywnym smakiem kawy i mniejszą ilością pianki.
  • Ilość kawy: 80 ml
  • Mleko: 220 ml
  • Mleczna pianka: 50 ml


PRZYGOTOWANIE

  1. Zaparzyć dwie porcje Espresso.
  2. Spienić w spieniaczu około 270 ml mleka.
  3. Ostrożnie wlać mleko do filiżanek z dwoma zaparzonymi Espresso. Upewnić się, że płynne mleko nie jest częścią przeważającą. Idealna pianka ma grubość 5 mm.
  4. W zależności od upodobań można udekorować Flat White za pomocą Latte Art.
Polecamy następujące produkty

Nasze przepisy smakują jeszcze lepiej dzięki w pełni automatycznemu ekspresowi do kawy Tchibo „Esperto Caffè”, opracowanemu specjalnie dla kaw Tchibo.
 
  • Automatyczny ekspres do kawy »Esperto Caffè«
Pierwszy w pełni automatyczny ekspres do kawy Tchibo - doskonale skonfigurowany do kaw Tchibo
1 199,00
Podgląd
 
  • Elektryczny spieniacz do mleka, czarny
  • Elektryczny spieniacz do mleka, biały
Gorąca i zimna, kremowa mleczna pianka za naciśnięciem guzika
219,99
Podgląd
 
  • Szklanki do kawy latte macchiato, 2 sztuki
Z wytrzymałego szkła odpornego na działanie wysokich temperatur
69,99
Podgląd
 
  • Puszka na kawę
Szczelna puszka na kawę ze stali nierdzewnej utrzymuje świeżość i aromat kawy przez długi czas
59,99
Podgląd