Schließen
Zaparzacze

Zaparzacze

Zaparzanie ręczne może sprawiać ogromną przyjemność! Dowiedz się jak to robić

Wskazówka baristy

Całe ziarna

Kup swoją ulubioną kawę w ziarnach, zmiel ją na świeżo i ręcznie zaparz. Tak wygląda największa przyjemność picia kawy! Pokażemy Ci krok po kroku jak to zrobić.

Cztery kroki do perfekcyjnego zaparzania ręcznego

1. Dozowanie
2. Mielenie
3. Podgrzewanie
4. Zaparzanie
Liczy się każdy gram!

Prawidłowe dozowanie kawy

Specjaliści używają wagi elektronicznej do zważenia odpowiedniej ilości kawy mielonej z dokładnością do jednego grama. Alternatywną metodą może być odmierzanie zwykłą miarką do kawy.
  
  • Miarka do kawy ≪barista≫
Z drewna dębowego
29,99
24,99
Podgląd
  • Waga do kawy
Waga do kawy pomaga w dostosowaniu optymalnego stosunku ilości zaparzanej kawy do ilości przygotowanej wody.
119,99
Podgląd
Wskazówka baristy
Wskazówka baristy

Odpowiednie proporcje kawy i wody

Dla uzyskania najlepszego smaku kawy szczególnie ważne są odpowiednie proporcje kawy i wody. Do przygotowania jednej filiżanki kawy filtrowanej (250 ml) idealnie nadaje się 16 g zmielonej kawy. Odpowiada to dwóm płaskim miarkom kawy.

Chcesz, aby Twoja ulubiona kawa zawsze smakowała tak samo? Za pomocą cyfrowej wagi do kawy można odmierzyć potrzebną ilość kawy z dokładnością do 0,1 g. Dzięki wbudowanemu timerowi możesz również w każdej chwili mieć pod kontrolą czas parzenia.

W ten sposób smakuje jeszcze lepiej!

Samodzielne mielenie kawy

Czy wiesz, że mielona kawa traci swój aromat już po kilku minutach kontaktu z powietrzem?
Dlatego zalecamy kupowanie swojej ulubionej kawy w formie całych ziaren i mielenie jej tuż przed zaparzeniem.
 
  • Elektryczny młynek do kawy z możliwością ustawienia stopnia zmielenia
Dzięki temu uniwersalnemu młynkowi do kawy z wbudowaną wagą zawsze osiągniesz profesjonalny rezultat mielenia.
299,99
Podgląd
Wskazówka baristy
Wskazówka baristy

Dobierz właściwy stopień zmielenia

Elektryczny młynek do kawy Tchibo potrafi więcej niż tylko zmielić kawę: Dzięki timerowi można określić czas trwania procesu mielenia i tym samym dawkowanie. Wbudowana waga zapewnia, że nie zostanie zmielony ani gram za dużo.
 
  • Ręczny młynek do kawy
Wytrzymałe żarna ceramiczne dopuszczają ustawienie różnych stopni zmielenia, zapewniając intensywny smak kawy przyrządzonej wedle indywidualnego gustu.
119,99
Podgląd
Odpowiednia temperatura wody do zalania kawy

To ważniejsze niż by się mogło wydawać...

Odpowiednia temperatura wody do zalania kawy

Dobra kawa nie powinna być zalewana wrzątkiem. Optymalna temperatura wynosi 92°C – 96°C.
  
  • Elektryczny czajnik typu konewka, ok. 800 ml
Idealną temperaturę można dobrać zarówno indywidualnie, jak i za pomocą sześciu ustawień wstępnych i jest ona utrzymywana na stałym poziomie przez cały proces przygotowania.
279,99
Podgląd
  • Czajnik typu konewka, ok. 800 ml
Czajnik z wbudowanym termometrem i dzióbkiem typu konewka do precyzyjnego nalewania wody podczas przygotowywania kawy.
129,99
Podgląd
Porady baristy

Temperatura idealna

Czy wiesz, że: przy temperaturze wody ok. 94°C z kawy wydostaje się mniej gorzkich substancji – kawa smakuje łagodniej i bardziej aromatycznie. Sześć poziomów temperatury wody można zaprogramować za pomocą elektronicznej płyty grzewczej tak, aby kawa lub woda na herbatę miały zawsze idealną temperaturę. Płyta utrzymuje również wybraną temperaturę wody w dzbanku typu „gęsia szyja” do 60 minut.
Nieporównywalna przyjemność z ręcznego zaparzania

Zaparzanie kawy

Nieporównywalna przyjemność z ręcznego zaparzania

Parzenie kawy jest sztuką samą w sobie. Przedstawiamy różne metody przygotowania.

Przygotowanie kawy w filtrze ręcznym

Filtr ręczny emanuje urokiem dawnych czasów

Przygotowanie przy użyciu klasycznego filtra podkreśla owocowe aromaty i zapewnia brak osadu na filiżance.
Idealny sposób dla każdego, kto chce szybko rozkoszować się świeżo parzoną kawą.
   
  • Dzbanek ze szkła borokrzemowego, ok. 600 ml
Szklany dzbanek jest doskonałym uzupełnieniem filtra ceramicznego (dripa)
99,99
Podgląd
  • BODUM® zaparzacz tłokowy French Press, 350 ml
Zaparzacz tłokowy na 3 filiżanki
69,99
Podgląd
  • BODUM® zaparzacz tłokowy French Press, 1 l
Zaparzacz tłokowy na 8 filiżanek z koszykiem na fusy kawy/herbaty
89,99
Podgląd
   
O bardzo drobnych porach - dla pełnego aromatu
9,99
Podgląd
  • Ceramiczny filtr do kawy, do papierowych filtrów 101
"Pour Over": proste ręczne parzenie dla świeżej, aromatycznej kawy
39,99
Podgląd
  • Ceramiczny filtr do kawy, do papierowych filtrów 1x4
"Pour Over": proste ręczne parzenie dla świeżej, aromatycznej kawy
49,99
Podgląd

Przygotowanie przy użyciu filtra ręcznego

  • Umieść filtr papierowy w filtrze ceramicznym i zwilż go wodą.
  • Następnie umieść filtr ceramiczny na szklanym dzbanku lub filiżance i napełnij dzbanek kawą o średnim stopniu zmielenia.
  • Zalej kawę kolistymi ruchami i poczekaj, aż nasiąknie wodą.
  • Poczekaj, aż cała woda przepłynie przez filtr.
Zaparzaj kawę bez konieczności użycia papierowych filtrów!

Idealna kawa z dzbanka ze stalowym filtrem

 
  • Zaparzacz do kawy, z porcelany
Porcelanowy dzbanek z filtrem stałym ze stali nierdzewnej
139,99
Podgląd