Schließen

Kawa w ziarnach

Znajdź swoją ulubioną kawę i kup ziarna do espresso i Caffè Crema online
Najlepsze metody przygotowania
Ekspres do kawy
Ekspres kolbowy
Kawiarka
Przyjemność jak w kawiarni

Caffè Crema

 
  • Rarität »Lut Tawar« z Sumatry – 500g, kawa w ziarnach
Delikatnie pikantna, pełna charakteru, z nutą figi
Intensywność:46
44,99
zł/kg 89,98
Podgląd
 
Teraz z korkiem pozwalającym zachować pełny aromat kawy
79,99
zł/kg 79,99
Podgląd
 
  • Caffè Crema Vollmundig, 1 kg, kawa w ziarnach
Mocna i aromatyczna
Intensywność:46
59,99
zł/kg 59,99
Podgląd
 
  • Caffè Crema Mild, 1 kg, kawa w ziarnach
Harmonijna kompozycja
59,99
zł/kg 59,99
Podgląd
Przyjemność jak we Włoszech

Espresso

 
Teraz z korkiem pozwalającym zachować pełny aromat kawy
79,99
zł/kg 79,99
Podgląd
  
Wyprzedany
  • Espresso Sicilia Style, 1kg, kawa w ziarnach
Nowe intensywne włoskie espresso
59,99
zł/kg 59,99
 
Wyprzedany
  • Jubileuszowa Kaffee Rarität »Kahawa Kenya«, 500g całe ziarna
Złożony smak z owocowymi nutami czarnej porzeczki
Intensywność:56
44,99
zł/kg 89,98
 
Wyprzedany
  • Privat Kaffee Rarität »Nicaragua Madriz«, 500g kawa w ziarnach
Aromatyczny, słodkawy smak z nutą toffi i palonych orzechów
Intensywność:36
44,99
zł/kg 89,98
Przepis wideo

SKŁADNIKI na 2 porcje:

Czas przygotowania: ok. 10 minut
  • 500 ml mleka (3,5% tłuszczu)
  • 2 filiżanki Tchibo Barista Espresso
Akcesoria: naczynie, elektryczny spieniacz do mleka, w pełni automatyczny ekspres do kawy, np. Tchibo Esperto Caffè lub ekspres kolbowy, 2 szklanki (każda o pojemności ok. 300 ml)

PRZYGOTOWANIE

  1. Podgrzać 500 ml mleka w naczyniu do temperatury 50-60°C. Zdjąć naczynie z ognia i spienić za pomocą spieniacza aż do uzyskania konsystencji piany. Odstawić mleko na krótko, aby pianka mogła się osadzić.
  2. Przygotować 2 filiżanki Tchibo Barista Espresso. Przygotować 2 filiżanki espresso Tchibo Barista. Powoli wlać espresso i podać.
  3. WSKAZÓWKA: Aby rozpocząć dzień niczym w różowych okularach, wystarczy dodać 1 łyżkę soku z buraków na szklankę podczas podgrzewania mleka - otrzymasz wtedy mleko o różowym zabarwieniu.
Przepis wideo

SKŁADNIKI na 2 porcje:

Czas przygotowania: ok. 15 minut
  • ½ laski wanilii
  • 250 ml mleka (3,5% tłuszczu)
  • 100 ml ajerkoniaku
  • 4 filiżanki Tchibo Barista Espresso (po ok 40 ml)
Akcesoria: deska do krojenia, nóż, garnek, piecyk, 2 szklanki (po ok. 300 ml), ekspres do Espresso lub ekspres do kawy, elektryczny spieniacz mleka

PRZYGOTOWANIE

  1. Przekroić wzdłuż laskę wanilii i zeskrobać miąższ nożem. Miąższ i laskę wanilii zalać 100 ml mleka i ajerkoniakiem, a następnie lekko podgrzać mieszając. Odstawić garnek i odczekać ok. 10 min.
  2. Wyjąć laskę wanilii, a mieszankę mleka przelać do szklanek. Do każdej szklanki dodać 2 filiżanki Tchibo Barista Espresso.
  3. Pozostałe mleko spienić w temperaturze ok. 60 – 65°C za pomocą spieniacza. Przelać piankę do szklanek i podać.
Kawa z czekoladą i chilli – pobudzająco inna w smaku
Kawa w połączeniu z chilli to jeden z najpopularniejszych przepisów
w USA i Kanadzie.
  • 1 1/2 czerwonej papryczki chilli lub płatków chilli
  • 100 g czekolady pełnomlecznej
  • 350 ml mleka (3,5% tłuszczu)
  • 1 łyżeczka ziół herbacianych
  • 2 filiżanki Tchibo Caffè Crema
  • trochę kakao

PRZYGOTOWANIE

  1. Umyć papryczki, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół, usunąć nasiona i drobno pokroić. Pokroić grubo czekoladę. W rondelku zagotować 200 ml mleka, chilli, czekoladę i zioła herbaciane, usunąć z ognia i odstawić na około 5 minut.
  2. W tym czasie spienić resztę mleka na twardą pianę.
  3. Mleko z czekoladą i chilli przelać przez sitko do szklanek. Dodać Tchibo Barista Caffè Crema i piankę.
  4. Serwować kawę z chili i kakao w proszku zgodnie z życzeniem.
Latte Macchiato po polsku oznacza „łaciate mleko”.
To właśnie mieszanka mleka, espresso i pianki nadała nazwę temu mlecznemu specjałowi.
  • Ilość kawy: 40 ml
  • Mleko: 150 ml
  • Mleczna pianka: 120 ml

PRZYGOTOWANIE

  1. Spienić w spieniaczu około 270 ml mleka.
  2. Przelać spienione mleko do szklanki Latte Macchiato.
  3. Zaparzyć espresso.
  4. Ostrożnie i powoli przelać espresso do szklanki. Klasyczny podział powstaje automatycznie: najpierw mleko, potem espresso, na końcu pianka.
Flat White – ulubiony napój Australijczyków. Zasadniczo Flat White przypomina cappuccino. Jednak w szczegółach różni się bardziej intensywnym smakiem kawy i mniejszą ilością pianki.
  • Ilość kawy: 80 ml
  • Mleko: 220 ml
  • Mleczna pianka: 50 ml


PRZYGOTOWANIE

  1. Zaparzyć dwie porcje Espresso.
  2. Spienić w spieniaczu około 270 ml mleka.
  3. Ostrożnie wlać mleko do filiżanek z dwoma zaparzonymi Espresso. Upewnić się, że płynne mleko nie jest częścią przeważającą. Idealna pianka ma grubość 5 mm.
  4. W zależności od upodobań można udekorować Flat White za pomocą Latte Art.
Polecamy następujące produkty

Nasze przepisy smakują jeszcze lepiej dzięki w pełni automatycznemu ekspresowi do kawy Tchibo „Esperto Caffè”, opracowanemu specjalnie dla kaw Tchibo.
 
  • Automatyczny ekspres do kawy »Esperto Caffè«
Pierwszy w pełni automatyczny ekspres do kawy Tchibo - doskonale skonfigurowany do kaw Tchibo
1 199,00
Podgląd
 
  • Misa na kapsułki Cafissimo, duża
Na 40 kapsułek Cafissimo
59,99
Podgląd
 
  • Szklanki do kawy latte macchiato, 2 sztuki
Z wytrzymałego szkła odpornego na działanie wysokich temperatur
69,99
Podgląd
 
Wyprzedany
Z miękkim, termoizolacyjnym pierścieniem silikonowym
39,99
od24,99