Schließen

Kawa palona mielona

Odkryj kawy Privat z Ameryki Południowej i Afryki lub spróbuj naszych klasyków, takich jak Tchibo Exclusive

Najlepsze metody przygotowania

Ekspres do kawy
Zaparzacz French Press
Pour Over
Filtr ręczny

Cały świat w Privat Kaffee

Z naszymi kawami Privat Kaffee odbędziesz podróż dookoła świata – i doświadczysz całej gamy smaków kawy: orzechowej w Brazylii czy czekoladowej w Gwatemali. Zamów teraz online i doświadcz wspaniałego smaku!
 
  • Privat Kaffee, Brazil Mild, 250 g, kawa palona mielona
Łagodny smak, z lekką orzechową nutą
16,99
zł/kg 67,96
Podgląd
 
  • Privat Kaffee, African Blue, 250 g, kawa palona mielona
Intensywny aromat, z lekką nutą czarnych porzeczek
21,99
zł/kg 87,96
Podgląd
 
  • Privat Kaffee, Guatemala Grande, 250 g, kawa palona mielona
Delikatnie korzenny smak, z wykwintną nutą czekolady
16,99
zł/kg 67,96
Podgląd

Tchibo Exclusive i Tchibo for Black `N White

 
  • Tchibo Exclusive, 500 g, kawa palona mielona
Perfekcja w każdym palonym ziarnie
23,99
zł/kg 47,98
Podgląd
 
  • TCHIBO FOR BLACK ´N WHITE, 500 g, kawa palona mielona
Kawa o pełnym smaku, bez kwaśnej nuty
19,99
zł/kg 39,98
Podgląd
Kawa Fruity Coffee Cold Brew przygotowana za pomocą zaparzacza French Press i kawy Blond Roast, ozdobiona szaszłykiem z malinami.

Czas przygotowania: ok. 10 minut
Czas dojrzewania: ok. 8 godzin
Akcesoria: Młynek do kawy lub już zmielona kawa, French Press, wykałaczki, deska do krojenia, nóż, 2 szklanki (po ok. 300 ml), drewniany tłuczek

Składniki na 2 porcje:

  • 20 g Tchibo Blonde Roast
  • 12 g herbaty owocowej
  • 300 ml wody
  • 3 limetki Bio
  • 2 łyżka brązowego cukru
  • Kostki lodu
  • 400 ml Toniku
  • Ozdoba: 6 malin i 4 łodyżki mięty

Przygotowanie:

  1. Cold Brew: Kawę grubo zmielić i wlać do naczynia do zaparzacza French Press. Dodać herbatę i wodę, następnie przechowywać pod przykryciem w lodówce przez ok. 8 godzin.
  2. Ozdoba: posortować maliny i nadziać po 3 sztuki na wykałaczki. Umyć i otrzepać do sucha miętę.
  3. Opłukać limonki w gorącej wodzie, osuszyć, podzielić na osiem części, posypać cukrem i podzielić na szklanki. Następnie energicznie zmiażdżyć drewnianym tłuczkiem.
  4. Docisnąć filtr French Press. Wrzucić do szklanek kostki lodu i Cold Brew. Zalać Tonikiem i ostrożnie wymieszać łyżką. Serwować Fruity Coffee Cold Brew z malinami i miętą.
Przepis wideo: Irish Coffee

Czas przygotowania: ok. 15 minut
Akcesoria: np. Bodum® Pour Over, miska, mikser ręczny, 2 szklanki (po ok. 200 ml)

Składniki na 2 porcje:

  • 200 ml Tchibo Privat Kaffee Guatemala Grande
  • 2 łyżeczki syropu z brązowego cukru
  • 80 ml Irish Whiskey
  • 100% śmietany (30% tłuszczu)

Przygotowanie:

  1. Przygotować Tchibo Privat Kaffee w formie kawy palonej mielonej, na przykład za pomocą Bodum Pour Over. Ubić śmietanę na krem, jednak niezbyt sztywno.
  2. Opłukać szklanki w gorącej wodzie i osuszyć. Wlać do szklanek syrop i Whiskey, zamieszać i zalać kawą Tchibo Privat Kaffee. Położyć na kawie śmietanę i podać.
Wskazówka: Opłukanie szklanek gorącą wodą sprawia, że nie schładzają się one tak szybko.

Więcej kaw filtrowanych

Nasze skarby natury – ekskluzywnie w Twoim
sklepie Tchibo