Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z polityką prywatności i plików cookie. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu cookie w Twojej przeglądarce. Dowiedz się więcej.
Schließen
Die beiden Cafissimo Flavoured Sommer-Editionen präsentiert in einem Glas als Latte Macchiato und Espresso

Cafissimo Flavoured Edition

Odkryj na nowo espresso - z nową, letnią edycją smakową kapsułek Cafissimo!

Spróbuj letnich smaków - słoneczne morela i pistacja będą idealne jako deser w słoneczny wakacyjny dzień
Espresso Apricot i Espresso Pistachio

Zasmakuj także mocnego espresso lub mlecznej latte ze słodyczą karmelu i aromatyczną wanilią
Espresso Caramel i Espresso Vanilla

I koniecznie daj się zaprosić na tropikalną, owocową przerwę na kawę z soczystą maliną i egzotycznym kokosem!
White Choc & Coconut i White Choc & Raspberry

Espresso
White Choc & Coconut

Wyraziste espresso w połączeniu z naturalnym smakiem białej czekolady i kokosa.

Nasza rada: Spróbuj Espresso White Choc & Coconut na lodzie,
np. jako mrożone espresso lub latte macchiato!
Espresso White Choc & Coconut

Espresso
White Choc & Raspberry

Wyraziste espresso w połączeniu z naturalnym smakiem
białej czekolady i malin.

Nasza rada: Spróbuj Espresso White Choc & Raspberry na lodzie,
np. jako mrożone espresso lub latte macchiato!
Espresso White Choc & Raspberry

Przepis

Najlepsze przepisy
z Cafissimo Flavoured Summer Edition

Mrożone ESPRESSO malinowe

SKŁADNIKI

  • 2 - 3 kostki lodu
  • 1 kapsułka espresso White Choc & Raspberry (40 ml)
  • Mrożone maliny (40 g)
  • Opcjonalnie: trochę cukru
  • Do dekoracji: świeże maliny i liście mięty


PRZYGOTOWANIE

  1. Zblendować maliny i włożyć masę do filiżanki.
  2. Dodać kostki lodu i zaparzyć
    1 kapsułkę espresso White Choc & Raspberry (40 ml).
  3. Wedle uznania posypać cukrem.
  4. Udekorować świeżymi malinami i liśćmi mięty.
Iced Chocolate Milk & RASPBERRY COFFEE

SKŁADNIKI

  • 2 - 3 kostki lodu
  • 1 kapsułka espresso White Choc & Raspberry (40 ml)
  • 200 ml mleka
  • 45 g białej czekolady
  • Do dekoracji: świeże maliny i białe wiórki białej czekolady


PRZYGOTOWANIE

  1. Przygotować mleko czekoladowe rozpuszczając białą czekoladę w ciepłym mleku.
  2. Pozostawić mleko czekoladowe do ostygnięcia (w lodówce).
  3. Do szklanki do late macchiato włożyć kostki lodu.
  4. Wlać do szklanki do latte macchiato mleko czekoladowe.
  5. Zaparzyć 1 kapsułkę espresso White Choc & Raspberry (40 ml).
  6. Udekorować świeżymi malinami i wiórkami białej czekolady.
Iced Gin & RASPBERRY COFFEE (z alkoholem)

SKŁADNIKI

  • 3 - 4 kostki lodu
  • 1 kapsułka espresso White Choc & Raspberry (40 ml)
  • 40 ml ginu
  • Tonik
  • Mrożone maliny
  • Do dekoracji: świeże maliny i słomka


PRZYGOTOWANIE

  1. Włożyć kostki lodu i mrożone maliny do szklanki koktajlowej lub do latte macchiato.
  2. Zaparzyć 1 kapsułkę espresso White Choc & Raspberry (40 ml).
  3. Dodać gin.
  4. Napełnić szklankę wodą z tonikiem wedle gustu.
  5. Udekorować świeżymi malinami i słomką.
Iced Coconut ESPRESSO

SKŁADNIKI

  • 1 - 2 kostki lodu
  • 1 kapsułka espresso White Choc & Coconut (40 ml)
  • 70 ml mleka
  • Ewentualnie: syrop kokosowy
  • Do dekoracji: wiórki kokosowe


PRZYGOTOWANIE

  1. Wrzucić kostki lodu do filiżanki do kawy.
  2. Zaparzyć 1 kapsułkę espresso White Choc & Coconut (40 ml).
  3. Spienić zimne mleko za pomocą spieniacza do mleka Cafissimo.
  4. Wlać ostrożnie mleczną piankę na espresso.
  5. Ewentualnie: dodać syrop kokosowy.
  6. Udekorować startym kokosem i kawałkiem ananasa.
Iced Coco LATTE

SKŁADNIKI

  • 2 - 3 kostki lodu
  • 1 kapsułka espresso White Choc & Coconut (40 ml)
  • 200 ml mleka
  • Do dekoracji: wiórki kokosowe i wiórki białej czekolady


PRZYGOTOWANIE

  1. Wrzucić kostki lodu do szklanki do latte macchiato.
  2. Spienić mleko za pomocą funkcji spieniania mleka w Twoim ekspresie Cafissimo lub za pomocą spieniacza do mleka.
  3. Wlać mleczną pianę na kostki lodu do szklanki latte macchiato.
  4. Zaparzyć 1 kapsułkę espresso White Choc & Coconut (40 ml).
  5. Udekorować wiórkami kokosowymi i wiórkami białej czekolady.
Biały Coco COFFEE RUSSIAN (z alkoholem)

SKŁADNIKI

  • 2 - 3 kostki lodu
  • 1 kapsułka espresso White Choc & Coconut (40 ml)
  • 30 ml białego rumu lub wódki
  • Ewentualnie: 20 ml śmietany
  • Do dekoracji: wiórki kokosowe


PRZYGOTOWANIE

  1. Wrzucić kostki lodu do szklanki koktajlowej lub do latte macchiato.
  2. Dodać rum/wódkę i likier kokosowy.
  3. Zaparzyć 1 kapsułkę espresso White Choc & Coconut (40 ml).
  4. Wedle gustu: dodać bitą śmietanę.
  5. Udekorować wiórkami kokosowymi i słomką.

Edycja limitowana

Wiosenna przyjemność picia kawy
z Cafissimo Flavoured Spring Edition

Espresso Apricot

Odkryj Espresso Apricot - wyraziste espresso
z wyczuwalnymi nutami dojrzewających na słońcu moreli.
Doskonała zarówno jako Cappuccino, jak i Latte Macchiato.
Sprawdź

Espresso Pistachio

Odkryj Espresso Pistachio - delikatne i aromatyczne espresso
z lekko orzechową nutą pistacji.
Czarna lub z mlekiem - zawsze doskonała kawa.
Sprawdź

Najlepsze przepisy z wiosennymi kawami smakowymi Cafissimo

Morelowa kawa mrożona

Składniki:

  • ½ - 1 łyżeczki syropu morelowego lub brzoskwiniowego
  • 80 - 100 ml nektaru morelowego
  • 4 - 5 świeżych listków mięty
  • 2 - 3 kostki lodu
  • 1 kapsułka Espresso Apricot


Sposób przygotowania:

  1. Wlej syrop do szklanki.
  2. Wlej nektar morelowy z liśćmi mięty i 2 kostkami lodu do shakera i wstrząsaj przez kilka sekund.
  3. Dodaj mieszankę do szklanki z syropem.
  4. Zaparz 1 kapsułkę Espresso Apricot, wlej do oddzielnego naczynia i dodaj odrobinę lodu dla schłodzenia.
  5. Ostrożnie wlej schłodzone espresso do szklanki z mieszanką nektaru i udekoruj świeżą miętą.
Pistacjowa kawa z mlekiem

Składniki:

  • 1 kapsułka Espresso Pistachio
  • 2 - 3 łyżeczki rumu
  • 1 - 2 łyżeczka brązowego cukru
  • 100 - 120 ml mleka
  • Do dekoracji: ciemne wiórki czekoladowe lub brązowy cukier


Sposób przygotowania:

  1. Zaparz w szklance do kawy 1 kapsułkę Espresso Pistachio.
  2. Dodaj rum i brązowy cukier, a następnie wymieszaj.
  3. Spień mleko używając funkcji spieniania mleka ekspresu Cafissimo lub spieniacza do mleka.
  4. Do szklanki z espresso wlej spienione mleko i udekoruj startą czekoladą lub brązowym cukrem.
Pistacjowe Espresso Macchiato

Składniki:

  • 1 łyżeczka słodkiego mleka skondensowanego
  • ½ łyżeczki syropu z orzechów macadamia
  • 1 kapsułka Espresso Pistachio
  • 50 ml mleka
  • Do dekoracji: siekane pistacje


Sposób przygotowania:

  1. Do szklanki do espresso wlej skondensowane mleko i opcjonalnie wsyp posiekane pistacje.
  2. Dodaj syrop z orzechów macadamia.
  3. Zaparz w szklance 1 kapsułkę Espresso Pistachio.
  4. Spień mleko używając funkcji spieniania mleka ekspresu Cafissimo lub spieniacza do mleka.
  5. Udekoruj espresso mleczną pianką i według uznania posiekanymi pistacjami.

Zamów online i wypróbuj:

  
Wyprzedany
  • NOWOŚĆ: 80 kapsułek kawy Espresso Apricot
Wyraziste espresso z owocową nutą dojrzewających na słońcu moreli
Intensywność:56
129,99
zł/100g 21,67
Wyprzedany
  • NOWOŚĆ: 80 kapsułek kawy Espresso Pistachio
Aromatyczne espresso z nutą orzechów pistacjowych
129,99

Najczęściej zadawane pytania:

Aby przygotować espresso, wystarczy nacisnąć przycisk espresso na ekspresie Cafissimo.
Po przyrządzeniu należy oczyścić wnętrze ekspresu, aby uniknąć przeniesienia smaku na kolejne napoje. Aby to zrobić, wystarczy napełnić zbiornik na wodę, umieścić kubek w urządzeniu i nacisnąć przycisk Caffè Crema bez wkładania kapsułki.
Cafissimo Flavoured Summer Edition jest limitowana i dostępna przez krótki czas.
Cafissimo Flavoured Spring Edition jest limitowana i dostępna tylko do wyczerpania zapasów.
Edycja Cafissimo Flavoured Edition z odmianami karmel & wanilia jest teraz stale dostępna.

Nieustannie pracujemy nad poszerzaniem naszej oferty i dostosowywaniem jej do wymagań klientów. Zostańcie z nami!
Edycja smakowa Cafissimo jest odpowiednia dla każdego, kto lubi kawę aromatyzowaną lub po prostu chce spróbować czegoś nowego. Kawy będą idealne na różne okazje, np. do deseru lub małej przekąski, a także na wyśmienity początek dnia.
Nasza wiosenna edycja smakowa Cafissimo zawiera 100% prażonej, mielonej kawy Arabica oraz naturalne aromaty. Nie zawiera żadnych dodatkowych cukrów, substancji słodzących ani mleka w proszku.
Tak, kawa jest w 100% ekologiczna i pochodzi z farm posiadających certyfikat Rainforest AllianceTM.

Wielki powrót edycji smakowej Cafissimo!

Nasze kapsułki Espresso Vanilla i Epresso Caramel wróciły!
Możesz się cieszyć bogatym smakiem aromatycznej wanilii i słodkiego karmelu, zamkniętym w kapsułkach Cafissimo.
Smaki, które pokochaliście w zeszłym roku są znowu dostępne - tym razem na stałe!

Espresso Vanilla

Delikatny waniliowy smak uszlachetnia wanilię espresso. Nasza kawa to połączenie najlepszych ziaren Arabiki wprost z Ameryki Środkowej oraz nuty wanilii - wszystko to, aby uzyskać zbalansowane wrażenia smakowe.

Espresso Caramel

Pełen ekspresji smak brazyliskiego espresso z wyczuwalną nutą karmelu. Nasze smakowe espresso łączy w sobie moc 100% Arabiki z delikatną nutą karmelu. Nasza wskazówka: wypróbuj ten smak jako cappuccino, kawa z mlekiem lub latte macchiato.

Zamów i sprawdź sam:

  
  • 80 kapsułek kawy Espresso Vanilla
Espresso z nutą wanilii
Intensywność:46
114,99
zł/100g 17,97
Podgląd
  • 80 kapsułek kawy Espresso Caramel
Espresso z nutą karmelu
Intensywność:56
114,99
zł/100g 17,97
Podgląd

Najlepsze przepisy z naszymi kapsułkami smakowymi

Edycja smakowa Cafissimo to nie tylko espresso - spróbuj nowych kaw również z mlekiem, jako cappuccino lub latte macchiato. A co powiesz na karmelowe macchiato jako pyszną popołudniową przerwę? Lub waniliową latte z białą czekoladą jako słodki deser? Przygotowaliśmy dla Ciebie nasze ulubione przepisy.
Smacznego!

SKŁADNIKI

  • 150 ml mleka
  • 2 kapsułki Espresso Vanilla
  • 25 g białej czekolady
  • 3 ciasteczka amaretti.
PRZYGOTOWANIE

1. Spień mleko za pomocą spieniacza Cafissimo i wlej do wysokiej szklanki.
2. Umieść pod dyszą ekspresu osobne naczynie i przygotuj kolejno dwie kapsułki Espresso Vanilla.
3. Zetrzyj białą czekoladę, odłóż 1 łyżeczkę do dekoracji kawy. Pozostałe wiórki dodaj do Espresso Vanilla i dobrze wymieszaj.
4. Powoli wlej Espresso Vanilla do spienionego mleka.
5. Pokrusz ciasteczka amaretti i posyp nimi oraz wiórkami białej czekolady przygotowany napój.

SKŁADNIKI

  • 1 kapsułka Espresso Vanilla
  • 100 – 150 ml gorącego spienionego mleka w zależności od wielkości filiżanki
PRZYGOTOWANIE

1. Zaparz kawę Espresso Vanilla.
2. Dodaj spienione mleko do filiżanki.

SKŁADNIKI

  • 200 ml mleka
  • 1 kapsułka Espresso Vanilla
  • 2 łyżeczki kremu speculoos
  • ciasteczka korzenne speculoos
PRZYGOTOWANIE

1. Spień mleko za pomocą spieniacza Cafissimo i wlej do wysokiej szklanki.
2. Umieść pod dyszą ekspresu osobne naczynie i zaparz kawę Espresso Vanilla.
3. Do Espresso Vanilla dodaj 2 łyżeczki kremu speculoos i dokładnie wymieszaj.
4. Powoli wlej Espresso Vanilla do spienionego mleka.
5. Pokrusz ciasteczka speculoos, a następnie posyp nimi i cynamonem kawę.

SKŁADNIKI

  • 5 małych, białych pianek marshmallow
  • 100 ml mleka
  • 1 kapsułka Espresso Caramel
  • dodatkowo: polewa karmelowa
PRZYGOTOWANIE

1. Włóż do filiżanki 2 pianki
2. Zaparz kawę Espresso Caramel, a następnie wymieszaj z piankami aż do ich rozpuszczenia.
3. Spień mleko za pomocą spieniacza Cafissimo i dodaj do filiżanki.
4. Przygotowaną kawę udekoruj pozostałymi piankami i polewą karmelową.

SKŁADNIKI

  • 150 ml mleka
  • 1 kapsułka Espresso Caramel
  • 2 łyżeczki polewy karmelowej
  • 2 szczypty soli morskiej
  • dodatkowo: kropelki czekoladowe
PRZYGOTOWANIE

1. Spień mleko za pomocą spieniacza Cafissimo i wlej do wysokiej szklanki.
2. Umieść pod dyszą ekspresu osobne naczynie i przygotuj kawę Espresso Caramel.
3. Do kawy dodaj jedną łyżeczkę polewy karmelowej oraz szczyptę soli i wszystko wymieszaj.
4. Powoli wlej Espresso Caramel do spienionego mleka.
5. Udekoruj kawę czekoladowymi kropelkami oraz polewą karmelową i posyp szczyptą soli.

SKŁADNIKI

  • 200 ml mleka
  • 1 kapsułka Espresso Caramel
PRZYGOTOWANIE

1. Spień mleko za pomocą spieniacza Cafissimo i wlej do wysokiej szklanki.
2. Zaparz kawę Espresso Caramel.
3. Powoli wlej Espresso Caramel do spienionego mleka.

Zrównoważony smak kawy

Z pasji do najlepszej kawy dążymy do ochrony przyrody i poprawy warunków życia lokalnych mieszkańców. Właśnie dlatego używamy wyłącznie kawy z certyfikowanej, zrównoważonej uprawy Cafissimo. Ta kawa pochodzi w 100% z farm certyfikowanych przez Rainforest Alliance. Jest to kolejny ważny krok w kierunku 100% zrównoważonego rozwoju w Tchibo.

Wszystko czego potrzebujesz do przygotowania przepysznych przepisów

    
  • Cafissimo mini, Midnight Black
  • Cafissimo mini, Classy White
  • Cafissimo mini, Salsa Red
  • Cafissimo mini charming coral
Nowoczesny, minimalistyczny design
299,00
Podgląd
  • Cafissimo PURE Biały
  • Cafissimo PURE Czarny
  • Cafissimo PURE Morski
  • Cafissimo PURE Jagodowy
  • Cafissimo PURE Czerwony
Nowoczesny design i prosta obsługa
249,00
Podgląd
Wyprzedany
  • Cafissimo LATTE Argento
  • Cafissimo LATTE Bianco
  • Cafissimo LATTE Copper
  • Cafissimo LATTE Metalic Brown
  • Cafissimo LATTE Nero
  • Cafissimo LATTE Rosso
Cappuccino za naciśnięciem przycisku
999,00
  • Cafissimo CLASSIC Aubergine
  • Cafissimo CLASSIC Hot Red
  • Cafissimo CLASSIC Nobel Silver
  • Cafissimo CLASSIC Piano Black
Niecodzienny, szlachetny, elegancki
449,00
Podgląd
    
  • Indukcyjny spieniacz do mleka, biały
  • Indukcyjny spieniacz do mleka, czarny
  • Indukcyjny spieniacz do mleka, czerwony
Łatwa obsługa jednym przyciskiem
249,99
Podgląd
  • Elektryczny spieniacz do mleka, biały
  • Elektryczny spieniacz do mleka, szary
Łatwa obsługa jednym przyciskiem
199,99
Podgląd
  • Szklanki do kawy latte macchiato, 2 sztuki
Z wytrzymałego szkła odpornego na działanie wysokich temperatur
69,99
Podgląd
Wyprzedany
  • Filiżanki do kawy espresso ≪barista≫, 2 sztuki
Ze wzmocnionej porcelany Durable: wysokogatunkowa, delikatna porcelana stylizowana na porcelanę bone china o wysokiej przydatności w codziennym użytkowaniu
49,95
24,99