Noże kuchenne: niezastąpione przy gotowaniu

Siekanie, filetowanie, krojenie w kostkę lub paski: gotowanie praktycznie nie może obyć się bez użycia dobrego, ostrego noża. Wybór i pielęgnacja noży kuchennych to w pewnym sensie swoista dziedzina wiedzy. Wielu hobbystycznym kucharzom wystarczy jednak tylko kilka modeli. Przy kupnie noży zdaj się na ich jakość, a nie ilość. Jeśli szukasz praktycznych zestawów noży lub potrzebujesz jednego, specjalnego noża kuchennego, rzuć okiem na naszą ofertę! W sklepie online Tchibo czeka na Ciebie wiele wysokiej jakości noży kuchennych w korzystnych cenach.
Podkładki do krojenia, 4 sztuki
39,99
Noże kuchenne, 3 sztuki
39,99
-20 %
Drewniana deska do krojenia
149,99
119,99
Drewniana deska do krojenia
119,99
ostatnie sztuki
Zestaw noży kuchennych
44,99
ostatnie sztuki
ostatnie sztuki
Deski do krojenia, 4 sztuki
49,99
ostatnie sztuki
ostatnie sztuki
Deski do krojenia ze stojakiem, 3 sztuki
69,99
ostatnie sztuki
ostatnie sztuki
-20 %
Zestaw do porcjonowania mięsa
149,99
119,99
ostatnie sztuki
ostatnie sztuki
-11 %
Nóż z obieraczką
44,99
39,99
ostatnie sztuki
Produkt wkrótce dostępny
  • Przyrządy do krojenia warzyw, 2 sztuki
Obierak uniwersalny i obierak julienne – do wykonywania warzywnego spaghetti i innych kreacji warzywnych
39,99
19,99
-50 %
Przyrządy do krojenia warzyw, 2 sztuki
Obierak uniwersalny i obierak julienne – do wykonywania warzywnego spaghetti i innych kreacji warzywnych
39,99
19,99
Produkt wkrótce dostępny
Produkt wkrótce dostępny
Ze specjalnie utwardzanej hartowanej stali – wyjątkowo ostre, obustronnie stożkowo szlifowane ostrze
44,99
34,99
-22 %
-30 %
Nóż uniwersalny
Nóż do chleba
Nóż szefa kuchni
Ze specjalnie utwardzanej hartowanej stali – wyjątkowo ostre, obustronnie stożkowo szlifowane ostrze Ze specjalnie utwardzanej hartowanej stali – wyjątkowo ostre, obustronnie stożkowo szlifowane ostrze Ze specjalnie utwardzanej hartowanej stali – wyjątkowo ostre, obustronnie stożkowo szlifowane ostrze
44,99
34,99
49,99
34,99
59,99
Produkt wkrótce dostępnyWyprzedanyWyprzedany

Praktyczne stojaki na noże kuchenne

Jeśli urządzasz właśnie swoją kuchnię na nowo i poszukujesz nowych noży kuchennych, zdecyduj się na ich pełen zestaw. Zawiera on wiele małych i dużych noży, dzięki którym wyczarujesz różnorodne, smakowite dania. Z pewnością wystarczą ci one do hobbystycznego gotowania. Kolejną zaletą zastawów noży jest ich uporządkowane przechowywanie w stworzonym dla nich stojaku. Jedno jest pewne — ostrych noży kuchennych nie powinieneś przechowywać luzem w szufladzie, ponieważ grozi to ich stępieniem. Ponadto, stabilny stojak na noże z którego wystają tylko rękojeści to gwarancja bezpieczeństwa przy ich wyjmowaniu.
Noże specjalne lub wielofunkcyjne: które wybrać?

Noże specjalne lub wielofunkcyjne: które wybrać?

Noże kuchenne do filetowania, siekania, do sushi oraz tasaki: rodzajów noży jest nieskończenie wiele, przez co szybko można stracić rozeznanie. Wiele osób zadaje sobie pytanie, czy takie noże są w ogóle przydatne. Czy nie można pokroić wszystkich składników jednym, niewielkim modelem? Z reguły wysokiej jakości nóż świetnie sprawdzi się do krojenia większości mięs, warzyw i owoców. Dużo ważniejsze niż posiadanie szerokiej kolekcji różnych noży jest ich właściwa pielęgnacja tak, by pozostały ostre i służyły nam jak najdłużej. Nie zapominajmy jednak, że wyspecjalizowane noże również mają rację istnienia, na przykład podczas krojenia delikatnych pomidorów, surowego drobiu albo ryby. Te wymagające składniki z pewnością pokroisz szybciej używając stworzonego do nich noża.
Jak właściwie ostrzyć noże kuchenne?

Jak właściwie ostrzyć noże kuchenne?

Tępe noże są bardziej niebezpieczne niż te ostre. Brzmi to może jak paradoks, przy bliższym spojrzeniu jest to bardzo logicznym stwierdzeniem. Używając tępych noży musisz użyć dużo więcej siły. Dlatego też nie zapominaj o ich regularnym ostrzeniu. Raz w tygodniu to dobry start! Po dwóch latach od zakupu, postaw również na profesjonalne ostrzenie. Wielu hobbystycznych kucharzy jest przyzwyczajonych do ostrzenia noży przy pomocy okrągłej ostrzałki. Powinna ona być nachylona pod kątem 15 do 20 stopni. Energiczność pocierania nie gra tu większej roli. Ostrzeniu noży kuchennych możesz oddać się ze spokojem, zwróć uwagę jedynie na równomierne ruchy.

Wartościowe i trwałe noże kuchenne ze stemplem jakości TCM

Możesz zaufać wysokiej jakości naszych produktów! Jest to prawdą oczywiście dla naszych noży kuchennych, które znajdziesz w sklepie online Tchibo. Między innymi dbamy o współpracę ze znanymi i zaufanymi producentami, takimi jak ZWILLING®. Ponadto stawiamy na stemple, które potwierdzają wysoką jakość naszych noży. Należy do nich między innymi stempel jakości TCM ("Tchibo Certified Merchandise”) oraz stempel potwierdzający ich bezpieczeństwo dla żywności.
Wartościowe i trwałe noże kuchenne ze stemplem jakości TCM